Szlezák Zoltánnal beszélgettünk az U19-es csapat felkészüléséről

Szlezák Zoltánnal beszélgettünk az U19-es csapat felkészüléséről

Véber György tanítványai júniusban még az U19-es bajnokság „A” csoportjában megszerzett bronzérmet ünnepelték, július közepétől pedig újra a Tábor utcában töltik majd a mindennapjaikat. Szlezák Zoltán, utánpótlás edzővel beszélgettünk a felkészülés menetrendjéről, az új gárdáról és arról, hogy mely egyesületek nem indítanak U19-es csapatot a 2023/24-es évadban.

A nyári pihenőt követően pontosan mikor álltok munkába a fiúkkal?

Július 19-én, szerdán, 9:00-kor fogunk találkozni a csapattal. 9:30-kor pedig kezdjük is a felkészülést. Habár nem tudjuk még a következő szezon mérkőzéseinek időpontjait, de az nagyon jó hír számunkra, hogy maradunk az U19 kiemelt csoportjában.

Több játékosotok az NB III-as együttesünkben folytatja tovább a pályafutását. Hogyan fog kinézni most a csapat?

Szinte teljesen új társasággal, a 2006-os korosztállyal vágunk neki jövő héten az edzéseknek. A 2005-ös korosztályból is van még néhány játékosunk, akik jelenleg az NB III-as csapattal készülnek. Biztos, hogy az elején nagyon sokan leszünk, így az első két hétben azon lesz a fókusz, hogy felmérjük az új labdarúgók fizikai erőnlétét, és megismerjük a kvalitásukat.

Az „ismerkedős” időszak után biztos vagyok benne, hogy az edzőmeccseké lesz a főszerep. Milyen csapatok ellen fogtok pályára lépni a felkészülés során?

Nem habozunk sokat, július 22-én, szombaton már barátságos mérkőzést játszunk a Kassa ellen hazai pályán, így a gyerekeknek egészen hamar lehetőségük nyílik meccsszituációban is megmutatni, hogy mire képesek. A felkészülés folyamán javarészt BLSZ I-ben szereplő együttesekkel fogunk megmérkőzni annak érdekében, hogy a fiúk felnőttek ellen is gyakorolhassanak. Valamint a szlovák Zlaté Moravce gárdájával is összecsapunk majd itthon egy edzőmeccs keretében.

A hírek szerint több magyar egyesület nem indít csapatot az U19-es korosztályban a 2023/24-es szezonban. Mennyiben érint ez minket a bajnokságban?

Úgy tudom, hogy az MTK, a Kispest és a Fehérvár sem indít U19-es csapatot a következő szezonban. Ez nekünk annyiban jó, hogy továbbra is az U19-es bajnokság kiemelt csoportjában tudunk versenyezni. Ez a lépésről-lépésre történő fejlődés érdekében mindenképpen pozitív hatással lesz a fiúkra, mivel egyrészt egy U17-es korosztályból kiöregedő játékos nem biztos, hogy azonnal hatékonyan tud focizni az NB III-ban. Másrészt pedig tavalyhoz hasonlóan a bajnokság kiemelt akadémiáival fogjuk összemérni az erőnket, ami valljuk be őszintén, sokat számít egy fiatal sportoló előrehaladásában.

A tavalyi bronzérem után milyen célokat tűztetek ki Véber Gyurival a következő idényre?

Az biztos, hogy Gyuri is meg én is szeretünk nyerni, valahogy ez a vérünkben van, mindig, minden helyzetben a lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni. Megpróbálunk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy a játékosok megfelelő ütemben fejlődjenek, és képesek legyenek egy következő szintre lépni a karrierjükben. Úgy gondolom, ha már öt-hat labdarúgónk felkerül az NB III-as csapatba, az már nagy dolog. Ha onnan valaki Tamási Domonkoshoz vagy Geiger Bálinthoz hasonlóan profi szerződést kap a klubtól, akkor azt mondom, hogy megérte a mi munkánk. Azon leszünk a 2023/24-es szezonban is, hogy megtaláljuk azokat a tehetségeket, akik a jövőben kitartó hozzáállásuknak és kiemelkedő teljesítményüknek köszönhetően az NB III-as együttest, később pedig akár a nagycsapatot tudják segíteni. Egy biztos, rajtunk nem fog múlni!

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.