“- A kemény alapozás a végéhez ért, a héten már elkezdjük frissíteni a srácokat” - interjú Nebojsa Vignjeviccsel

“- A kemény alapozás a végéhez ért, a héten már elkezdjük frissíteni a srácokat” - interjú Nebojsa Vignjeviccsel

Túl vagyunk az edzőtábor első felén. Elégedett a játékosok formájával és hozzáállásával?

A csapat napról napra egyre jobb, a felkészülés legnehezebb részén túlvagyunk. Mindenki keményen dolgozik, ennek nagyon örülök, viszont vannak olyan játékosaink, akikkel plusz feladatunk van. Ez abból ered, hogy az előző szezonban nem tudták megmutatni, mire képesek, rengeteg kritika érte őket, így megcsappant az önbizalmuk. Az önbizalom már kezd visszajönni, lépésről lépésre haladunk velük is, és elsősorban a kiritkákra próbáljuk felkészíteni őket, hiszen azokat nem tudják elfogadni, akkor nem tudnak fejlődni.

Mindkét felkészülési meccsünket 4-1-re nyertük, mely elég jól mutat. Azt kapta, amit várt a fiúktól?

Annak ellenére, hogy nagyon fáradt volt mindenki, sokat futottak a játékosaim, és ráadásul jól is játszottak. Persze, vannak még elképzelések, amelyeken javítani, finomítani kell, de annak ellenére, hogy edzőmeccsekről beszélünk, nagyszerűen teljesítettünk. Nyilvánvaló, hogy egy felkészülési találkozó és egy bajnoki között hatalmas a különbség, a tétmeccsre már teljesen késznek kell lennünk, és mentálisan is máshogy kell hozzáállni. Ettől függetlenül fontos, hogy most nyerjük az összecsapásokat, helyzeteket dolgozunk ki, gólokat lövünk, és a felvázolt taktikai elemekből, megbeszélt felfogásból is viszontlátok számos dolgot, így összességében boldog vagyok.

És miben kell még fejlődnünk a szezonkezdetig?

A kemény alapozás a végéhez ért, a héten már elkezdjük frissíteni a srácokat. Rengeteg olyan helyzet volt a mérkőzéseken, amiben már nehéz hova fejlődünk, viszont ezeknek a mérkőzést eldönthető szituációknak a számát kell növelnünk Még több lehetőséget kell kidolgoznunk, még többet kell játszanunk a labdával, de akad még azért jónéhány dolog, amiben javulhatunk.

A csapat összetétele végleges, vagy várható még új arc a csapatba?

Azon vagyunk, hogy pár posztra még találjunk olyan játékosokat, akik erősítést jelentenek, így még tovább fejlődhetünk velük. Viszont meg kell jegyezni, hogy az eddigi érkezőkkel és a fiatalokkal is sokat javultunk. Kiss Tamás és Tamás Krisztián is remekül teljesít, sebességet hoztak a játékunkba, így már most gyorsabb csapatunk van, mint tavaly volt. Az fiataljaink is megkapják a lehetőséget, azok is, akik esetleg tavaly nem játszottak annyit, és a felnőttekhez újonnan érkező ifjoncok is.

banner szelfizz

Újpest Football Club

1044 Budapest, Megyeri út 13.