Edzőmérkőzés: Újpest FC–FC Chornomorets Odessa 3-0 (1-0)
2013-02-14 14:53 - ujpestfc.hu
Remek játékkal és magabiztos győzelemmel zártuk az edzőtábort

A törökországi edzőtábor utolsó edzőmérkőzését az ukrán élvonal ötödik helyén álló Chornomorets Odessa ellen vívja csapatunk. 

Jos Daerden következő tizenegy játékossal kezdi a mérkőzést: Balajcza  – Vermes, Szélesi, Antón, Iandoli – Simon, Proesmans, Vasziljevics, Christ  – Remili, Kabát

Kovács Dánielen és Banai Dávdion kívül az utazó keret többi tagja bevetésre készen várja a találkozót. 

Remek iramban kezdődött a találkozó, csapatunk már a saját térfelén  letámadja ellenfelét. A harmadik percben Iandoli beadását Remili csúsztatta meg, de a hosszú sarok mellett elsuhant a labda. Öt perccel később ismét támadónk veszélyeztetett, baloldalról leadott lövését az ukrán kapus viszont szögletre tolta. 

A 11. percben Remili szerzett labdát az ellenfél térfelén, rávezette a labdát a kapusra, lövés helyett önzetlenül Kabáthoz passzolt, aki tíz méterről nagy helyzetben hibázott. Egy perccel később feljegyezhettük az első odesszai lehetőséget is, Dja Djedjé 14 méteres lövésébe Szélesi vetődött bele, a kipattanót Kristi lőtte el kapásból, 20 méterről azonban nem talált kaput.

Az ukránok kezdőcsapata a következő: Past – Sinkin, Kovalchuk, Kutas, Kristi – Shatskikh, Didenko, Stargorodsky, Dja Djedjé – Riera, Burdujan

A félidő közepére kiegyenlítette vált a játék, egyedül Rierának akadt helyzete, aki a 16-oson belül elgurította Balajcza mellett a labdát. A spanyol játékos a kapufát találta el, a kipattanót pedig kapusunk szedte fel a földről. A 26. percben viszont megszereztük a vezetést! Simon Krisztián beadása kipattant a hátvédekről, a labdát Christ szerezte meg, aki 19 méterről a bal felső sarokba tekerte azt (1-0). 

A gól után valamivel támadóbban lépett fel az Odessza. Először a 30. percben egy 14 méteres jobboldali lövést kellett Balajczának szögletre ütnie. A sarokrúgás után nem sikerült felszabadítanunk és szabadrúgáshoz jutott ellenfelünk. A jobboldali pontrúgást Riera végezte el, majd Didenko fejelhetett a büntetőpontról, de a labda néhány méterrel elkerülte kapunkat. 

A 36. percben Vasziljevics lövésébe tette bele a fejét az egyik védő, így nem lett belőle nagyobb helyzet, nem sokkal később Simon 20 méteres lövését blokkolták szögletre. A 43. percben Proesmans kapott sárga lapot taktikai szabálytalanság miatt. A 44. percben Riera rúgott bele sportszerűtlenül hátulról honfitársába, Antónba. Kisebb dulakodás után a játékvezető cserével leküldte a pályáról a spanyol támadót, helyette a 22 éves korábbi ukrán utánpótlás-válogatott Balashov folytathatja a második félidőben, hiszen a bíró véget vetett az első játékrésznek. 

A második félidő második percében Remili szerzett labdát, bevitte a tizenhatoson belülre a labdát majd a kapus fölött a rövid felsőbe vágta azt (2-0). Az 58. percben egy jobboldali bedobás után Remili remek labdát adott Szélesi Zoltánnak, aki 8 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (3-0)

A 61. percben egy éles szögből nagy erővel belőtt ukrán szabadrúgást Kovalchuk próbált kapura fejelni, de igazából csak magára volt veszélyes,mert az eset után pár percig ápolni kellett. Két perccel később kapust cserélt ellenfelünk, Past helyén Martyshuk folytatta. 

A 65. percben Jos Daerden is cserélt, Simon helyén Balogh Balázs lépett pályára. Egy perccel később Christ 25 méteres lövése suhant el egy méterrel a kapufa mellett. Nem sokkal francia légiósunk próbálkozása után Balajczának is dolga akadt, Didenko 20 méteres lövését tolta bravúrral szögletre.

Negyed órával a lefújás előtt kéztörése után először léphetett pályára Bruno Moraes, aki Kabát Pétert váltotta. A 82. percben újabb két csere a mi oldalunkon: Antón helyett Aarab, Vasziljevics helyett Sztaniszavljevics lépett pályára. A 86. percben egy jobboldali odesszai bedobás után a csereként beállt Tashchi lőtt, de próbálkozása nem jelentett veszélyt. A lefújás előtt Remili állt oda egy 30 méteres szabadrúgás mögé, de lövése lepattant az egyik ukrán hátvédről, így 3-0-ra nyertük meg a mérkőzést. 

Újpest FC – Chornomorets Odessa 3-0 (1-0)
Nemzetközi felkészülési mérkőzést, Belek
2013. február 14.

Újpest FC: Balajcza – Vermes, Szélesi, Antón (Aarab, 82.), Iandoli – Simon K. (Balogh B., 65.), Vasziljevics (Sztaniszavljevics, 82.), Proesmans, Christ –Kabát (Bruno Moraes, 75.), Remili

Odessa: Past – Sinkin, Kovalchuk, Kutas, Kristi – Shatskikh, Didenko, Stargorodsky, Dja Djedjé – Riera, Burdujan
Csereként pályára lépett: Martyshuk, Tashchi, Balashov

Gólszerzők: Christ (26.), Remili (47.), Szélesi (58.)

Sárga lap: Proesmans (42.)
Kiállítva: Riera (44., cserével)