#10 Zsótér Donát
Születési idő 1996. 01. 06.
A sportszerűség mindenek felett!
2018. június 8. - ujpestfc.hu
Egyeztetésünknek köszönhetően az MLSZ bár mérsékelte a kupadöntő után megítélt pénzbüntetést, de az objektív felelősségen van a hangsúly.

Klubunk vezetése és a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága a csütörtöki napon egyeztetett a Magyar Kupa-döntő után, a szurkolóink viselkedése miatt kirótt büntetésről, amelyről a hivatalos határozatot már kézhez is kaptuk. Az Újpest FC az MLSZ-szel történő mindenkori együttműködést a legmesszemenőbbekig szem előtt tartva megpróbált megtenni mindent annak érdekében, hogy a 4 millió forintos pénzbüntetést jelentős mértékben csökkentse, de a szövetség fegyelmi szabályzata mindegyik csapat számára egyformán és világosan előírja az objektív felelősség elvét, amely szerint mindig azt a csapatot sújtja a büntetés, amelyiknek a szurkolói nem a futballpályára és stadionokba való módon viselkedtek.  A két fél egyeztetését követően az MLSZ 200.000 forinttal csökkentette, így 3.8 millió forintra módosította a befizetendő büntetés összegét.

Ezen felül továbbra is fontos kiemelnünk az Újpest FC hazai és nemzetközi szövetségekkel azonos álláspontját, miszerint az erőszak, a másokat megbotránkoztató verbális incidens, kiemeltképpen a rasszista rigmusok, huhogás, vagy épp a huliganizmus bármilyen formája soha semmilyen körülmények között nem nyerhet teret a stadionokban, azok környékén és a futballközegben egyaránt. Éppen ezért minden lila-fehér szurkolót nyomatékosan megkérünk arra, hogy a jövőben a fentiekben előadottakra tekintettel buzdítsa csapatunkat annak érdekében, hogy ne fordulhasson elő hasonló eset és büntetés csapatunk mérkőzésein.

Hiszünk benne, hogy drukkereink támogatásának nagysága és ereje a fair play (sportszerűség) szellemének betartásával nemhogy ugyanakkora, hanem még nagyobb is tud lenni! Mutassunk példát a következő szezonban! Hajrá, Lilák!

#10

Zsótér

Donát

#10 Zsótér Donát