20Bajnoki
Cím
10Magyar Kupa
Győzelem
3Szuperkupa
Győzelem
3Ezüst-
cipő
1Bronz-
cipő

Újpest FC - Neftçi PFK

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2018. július 19. 21:00

Budapest, Szusza Ferenc Stadion
2018. július 19. 21:00

A 205. Honvéd - Újpest bajnoki mérkőzés következik
2017. augusztus 11. - ujpestfc.hu
Az eddigi összecsapásokon 101 újpesti győzelem, 47 döntetlen és 56 kispesti siker született.

A 205. bajnoki mérkőzés következik csapatunk és a Budapest Honvéd között szombaton 18:00-kor a Bozsik Stadionban (jegyinformációk ITT).

Először 1915. október 17-én, a Sárkány utcában találkozott élvonalbeli (hadi)bajnoki mérkőzésen a  Kispest és az Újpest együttese. A premieren ellenfelünk nyert 4-2-re, ám az egy év múlva esedékes következő találkozón már a mieink győztek ugyanott 2-0-ra. A kezdeti években váltakozó sikerrel meccseltünk a kispestiekkel, ám 1926-tól tíz éven keresztül folyamatosan vertük őket, 18-as győzelmi szériát produkálva, és innentől erős újpesti fölény jellemzi a két klub vetélkedését. 1923-ban fogadtuk először a Megyeri úton a Kispest csapatát, akiket Priboj triplájával és Szentey góljával 4-1-re vertünk.

A 2010/2011-es bajnokság őszi szezonjában, a 14. fordulóban november 13-án magabiztos, 3-1-es győzelmet arattunk a kispestiek felett a Szusza Ferenc Stadionban - a találkozón Simon Krisztián két gólpasszt is jegyzett. A tavaszi visszavágón idegenben is magabiztosan, 4-1-re nyertünk.

A 2011/2012-es szezon őszi idényében - 2011. szeptember 17-én - ismét Kispesten léptünk pályára, de akkor a hazaiak 2-0-ra legyőztek minket. Április 15-én a Szusza Ferenc Stadionban hasonló eredmény született, a két gólt Dusan Vasziljevics szerezte.

A 2012/2013-as szezon őszi mérkőzésén a kispestiek szereztek vezetést, de az első félidő hajrájában Kabát Péter 23 méteres szabadrúgásgóljával egyenlíteni tudtunk. A fordulás után újra a Honvéd jutott előnyhöz, de Kabát Péter szabadrúgását Yadin Zaris kapuba fejelte, így 2-2-es döntetlennel ért véget a Bozsik Stadionban rendezett találkozó.

A tavaszi visszavágón is két gólt szereztünk, ám ekkor Leandro Martinez vezérletével a kispestiek négyet is lőttek, és 4-2-re elveszítettük a meccset.
A 2013/2014-es szezon 3. fordulójában mi kezdtük jobban a meccset, hiszen Simon Krisztián góljával nálunk volt az előny, azonban a 48. percben Vernes Richárd büntetőből egyenlíteni tudott, több gól pedig nem esett a mérkőzésen.

2014. március első napján a Bozsik Stadionban lejátszott találkozón a 13. percben Zivanovic Boris szerezte meg a Honvédnak a vezetést, amit még Vasiljevic Dusan góljával ki tudtunk egyenlíteni, így döntetlennel mehettünk a szünetre. A második játékrész 65. percében Daud Ayub lőtt tizenegyesből a hazaiaknál a kapuba, majd a 81. percben Vécsei Bálint is betalált. 3-1-re vezettek a házigazdák a mérkőzés lefújása előtt 9 perccel. Kosovic Nebojsa 86. percben szerezte a második gólunkat, de ez csak a szépítésre volt elég.

A 2014/2015-ős bajnokság 6. fordulójában találkozott ismét egymással a két csapat. Az összecsapás gól nélküli pontosztozkodást hozott.

A március 21-én rendezett visszavágón 2-2-es döntetlen született, pedig csapatunk kétszer is vezetett a házigazdák ellen. Vasiljevic szerzett először gólt a 20. percben, majd Hidi Patrik egyenlített a 33. percben. Az első félidő vége előtt Nemanja Andric 42. percben lőtt góljával vissza tudtuk venni a vezetést, majd a második játékrészben az 53. percben Prosser Dániel tudott egyenlíteni ismét. 

A 2015-2016-os szezon első mérkőzését a Szusza Ferenc Stadionban játszottuk augusztus 15-én. Az összecsapás első félidejében nem esett gól, azonban a fordulást követően Youla Souleymane talált a kapunkba a 62. percben. Az egyenlítő gólra a 88. percig kellett várni, ekkor Tóth Patrik mentette meg csapatunknak az egy pontot, ugyanis a mérkőzésen több találat már nem született.

A novemberi mérkőzés első felvonásában egyik oldalon sem esett gól. A második játékrészben tőlünk Diagne és Hazard volt eredményes, a két gólunkra a Honvédtól csak Borbál tudott válaszolni egy találattal, így a végeredmény 1-2 lett, és ezzel elhoztuk a három pontot a Bozsik Stadionból. 

2016 áprilisában az első félidő hosszabbításának utolsó másodperceiben Balogh szerezte meg a vezetést csapatunk számára. Előnyünket Enis Bardhi duplázta meg a 64. percben. A találkozón több gól nem esett, így a rangadó három pontját mi zsebelhettük be.

A tavalyi szezon első mérkőzését ideiglenes otthonunkban, az Illovszky Rudolf Stadionban, a Honvéd ellen játszottuk. Az időjárás egyik csapatnak sem kedvezett, de vendégeink a rossz idő ellenére is össze tudtak hozni két találatot, mi azonban nem tudtunk a hálóba találni.

A 2016/2017-es szezonban másodszor a Bozsik Stadionban léptünk pályára Kispesten. Jól kezdődött a mérkőzés, több veszélyes helyzetünk is volt, és az 52. percben Lázok János találatával megszereztük a vezetést. Nem sokáig örülhettünk az előnyünknek, mert bő 15 perccel később Davide Lanzafame szabadrúgásból egyenlített. A meccs hátralevő részében nem esett több gól, így 1-1-es döntetlennel ért véget a 90 perc.

A harmadik mérkőzésen megismétlődött a második találkozó végeredménye, hiszen ismét 1-1-es döntetlen és pontosztozkodás lett a 90 perc végeredménye. Érdekesség, hogy a Honvéd gólját Zsótér Donát szerezte, aki idén már a lila-fehér mezben fog kifutni a pályára.  

#23

Banai

Dávid

#23 Banai Dávid