20Bajnoki
Cím
10Magyar Kupa
Győzelem
3Szuperkupa
Győzelem
3Ezüst-
cipő
1Bronz-
cipő

Újpest FC - Neftçi PFK

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2018. július 19. 21:00

Budapest, Szusza Ferenc Stadion
2018. július 19. 21:00

Novothny: Három meccs, kilenc pont
2017. augusztus 10. - ujpestfc.hu
Magabiztos csatárunkat a csütörtöki tréning után faggattuk.

Tétmérkőzésen eddig egyszer voltál eredményes lila-fehér szerelésben. Mikorra várható, hogy kinyílik a gólzsák?

Az nyilvánvaló, hogy több találatot kell szereznem a jövőben, én is több gólt várok magamtól. Százszázalékos ziccereket szerencsére még nem hagytam ki, de maradt bennem több találat is. Úgy érzem, voltak olyan lehetőségeim, amiknél a labdát a kapuban kellett volna vágnom. Sajnálom, hogy nem így lett. Véleményem szerint mezőnyben jól megy a játék, és remélem, hogy már nem sokáig maradok adós a gólokkal sem.

Idén mi lehet a csapat erőssége?

Még össze kell szoknunk, de szépen kezd formálódni az összkép. A legnagyobb erényünket a Vasas elleni gólunk mutatja, amely találkozón felém érkezett egy kiválónak ígérkező beadás, amit blokkoltak a vendég védők, de Nagy Danit találta meg a labda, aki a hálóba lőtt. Olyan felépítettségünk van, ha valakit szerelnek, vagy hibázik, egy másik játékosunk azonnal ott terem, és szintén veszélyes tud lenni ellenfelünk kapujára.

Mit vársz a hétvégi rangadótól?

Sosem várhatsz könnyű mérkőzést, ha a tavalyi bajnokhoz látogatsz. A Honvéd egy igen erős védelemmel rendelkezik, de a többi poszton is kiváló játékerőt képvisel.  Gyors mozgásokkal, pontos passzokkal megtalálhatjuk az ellenszert ellenük, így annyira nem izgulok. Boldog leszek, ha góllal tudom segíteni a csapatot, de a legfontosabb, hogy hazahozzuk a három pontot Kispestről.

A jövő hétvégi mérkőzés számodra igazi pikantériával fog bírni, majd még egy forduló, és egy kis pihenő következik. Mire lehetünk képesek augusztusban?

A Diósgyőr elleni összecsapást derbiként kezelem, hiszen két évet játszottam ott. A válogatott szünetig még a Balmazújvárossal is játszani fogunk, természetesen ellenük is győznünk kell. Ez az Újpest, így az előttünk álló három mérkőzésen kilenc pontot várok magunktól.  

 

#21

Balázs

Benjamin

#21 Balázs Benjamin